LIFE22-NAT-BG-Bearded Vulture LIFE-101113869
bg en es

Новини

default
***
06.11.2023

Материали за деня на Черно море и брадатия лешояд

В края на октомври ученици от Основно училище "Кочо Честеменски" с. Динката бяха запознати с материалите за делфинчето Кая и брадатия лешояд Тонто.

Благодарение на техния начален преподавател Димитрийка Вучкова, учениците се запознаха с материалите на Зелени Балкани. Научиха за биологията на морските китоподобни, чрез вълнуващата история на делфинчето Кая. Бяха подготвени за деня на Черно море, който отбелязахме на 31-ви октомври. Обещаха, че ще запознаят и своите приятели, братя и сестри с черноморските обтатели.

Използвахме възможността да раздадем и книжката за брадатия лешяод Тонто по случай началото на проект „Живот за брадатия лешояд“. Надяваме се с подобни информационни материали да покажем колко важни са санитарите на природата за природното равновесие и че има нужда да ги върнем обратно. Надяваме се последния вид лешояд – брадатия, да успеем в следващите няколко години да върнем в небето на нашата природа! Ето защо инвестираме от сега в екологичното образование на учениците, за да имаме достойни закрилници в бъдеще.

Благодарим за съдействието на цялото ръководство на ОУ "Кочо Честеменски", Основно училище в село Динката.

За контакти:
Анелия Павлова – специалист комуникации, тел. 0899269576, e-mail: apavlova@greenbalkans.org